Vroedvrouw: Sarah-Leigh Ottevaere

Sarah-Leigh is afkomstig uit Ingooigem en studeerde af als vroedvrouw aan de Viveshogeschool te Kortrijk in 2022.

Vanaf 1 februari 2023 kunt u op volgende tijdstippen bij haar terecht in onze praktijk voor preconceptionele- en prenatale consultaties:

 • Maandag van 8u tot 12u
 • Donderdag van 17u tot 21u
 • Vrijdag van 8u tot 12u 

De postnatale consultaties zal ze samen met u op andere momenten inplannen, hiervoor komt ze bij u thuis langs.

Ze is aangesloten bij de vroedvrouwenorganisatie (VBOV) en is een erkend, geconventioneerd vroedvrouw die gemachtigd is tot het verlenen van verloskundige verstrekkingen en voorschrijven van geneesmiddelen. Ze werkt onder volgend RIZIV-nummer: 40134644003.

“Ik koos voor de studie vroedkunde door mijn fascinatie over de ontwikkeling van twee cellen tot een intelligent wezen, met een fijne motoriek en een complex taalgebruik. Daarnaast ben ik altijd al erg geboeid geweest door hoe opvoeding een groot deel van een persoon z’n leven beïnvloedt. Ik vind het schitterend om hiermee in aanraking te komen en ouders de weg te wijzen. Ik hoop vooral ook een emotionele steun te kunnen bieden aan koppels.”

Voor wie?

Sarah-Leigh biedt preconceptionele-, prenatale- en postnatale begeleiding.

 • Dat wil zeggen dat u al bij haar terecht kan vanaf de zwangerschapswens. Samen met Sarah-Leigh bekijkt u dan hoe u op een gezonde manier zwanger kan worden.
 • Tijdens de zwangerschap kunt u bij haar terecht voor bloeddrukcontrole, urinetest als screening op zwangerschapsvergiftiging, screening GBS, screening zwangerschapsdiabetes, opvolgen harttonen baby …
 • Eens uw kindje geboren is komt Sarah-Leigh bij u aan huis langs. Dit kan tot uw kind 1 jaar is, naast de begeleiding in jullie nieuwe rol als ouders doet ze een medische en mentale opvolging van mama: controle bloedverlies, bloeddruk, baarmoederstand, eventuele opvolging of verzorging van je knip/wonde, algemeen welzijn, vragen, ... Alsook een medische opvolging van de baby: controle gewicht, urine- en stoelgangpatroon, begeleiding bij borstvoeding/flesvoeding, kleur van de huid, navelverzorging, uitvoeren Guthrie-test (hielprik) indien nog niet gedaan in het ziekenhuis, …

Tarief

 • Sarah-Leigh is geconventioneerd, dit wil zeggen dat ze werkt via het derdebetalerssytseem en de zorgen volledig terugbetaald worden door uw mutualiteit.
 • Er wordt eenmalig een forfaitair bedrag aangerekend dat instaat voor materiaalkosten en 24/7 bereikbaarheid. Per huisbezoek wordt er een reiskostenvergoeding aangerekend afhankelijk van uw woonplaats. Mogelijks komt uw hospitalisatieverzekering hierin zelfs tegemoet.
 • Indien u geen mutualiteit kunt voorleggen waarbij u op het moment van de zorgverstrekkingen bent bij aangesloten dient ze de zorgkosten eveneens per factuur rechtstreeks aan u door te rekenen, check dus steeds eerst of uw mutualiteit in orde is.
 • Bij afwezigheid zonder verwittigen, wordt het volledige bedrag van de consultatie/workshop rechtstreeks aan u aangerekend. U ontvangt hiervan een factuur.
 • Indien u gebruik wilt maken van haar extra bijkomend zorgaanbod (babymassages en infosessies) wordt dit ook rechtstreeks aan u verrekend. Hier komt de ziekteverzekering niet in tussen.

 

Contactgegevens van Sarah-Leigh:

Telefonisch kennismaking: 0476 59 04 97

Of contacteer haar persoonlijk via info@vroedvrouwenmane.be of door onderstaand contactformulier in te vullen: